Петковић: Нико нас не може спречити да помогнемо нашем народу, помоћ стигла на КиМ

Нема коментара Дели:

Моја посета Косову и Метохији је била најављена на време и у складу са свим споразумима и процедурама, а разлог мог одласка био је да однесем хуманитарну помоћ српским срединама угроженим поплавама, изјавио је данас директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Владе Србије, Петар Петковић. Он је гостујући на РТС-у рекао да пошто Приштина све гледа кроз политику и политички маркетинг, онемогућила му је улазак на КиМ и тиме показала да јој живот и безбедност српских људи на КиМ није важан.

Петковић је захвалио Европској унији на ставу, јер је рекла да је реч о кршењу споразума од стране Приштине, која је злоупотребила споразум и исполитизовала посету која је на време најављена.

„Ја тамо нисам намеравао да идем да се бавим кампањом и политиком, него да пре свега посетим српска домаћинства угрожена поплавама“, рекао је Петковић.

Навео је да је угрожено више од 100 српских домаћинстава на КиМ и да је најтеже у Косовском поморављу и централном Косову, Лепини, Грачаници, Бабином мосту, Племетини и Кузмину, јер су се излиле и Лаб и Ситница и Биначка морава.

Петковић је нагласио да то што он није ушао на КиМ не значи да да угроженим људима није стигла и неће стићи потребна помоћ у виду црпних пумпи, воде, хране, одеће,обуће.

„Увек ћемо помоћи нашем народу тамо као што смо увек и помагали када је било потребно“, истакао је директор Канцеларије за КиМ.

Истакао је такође да је Србија за мир и дијалог и да он посетом никако није желео да додатно ствара тензије које су иначе присутне у Приштини због избора 14. фебруара.

„Нисмо хтели да подижемо тензије јер из искуства знамо да то увек иде преко леђа српског народа“, истакао је Петковић.

Он је навео и да данас Српска листа треба да преда своју листу и да очекује да ће она убедљиво победити и освојити свих 10 од 10 посланика предвиђених за српску заједницу.

Додао је да је Приштина када је одбила његову посету навела и то што Србија гради станове на КиМ а да је он само за Божић поделио 36 станова које је изградила Влада Србије, да је јуче подељено 20 а за месец или два биће подељено још 50 станова.

„И у време короне смо успели да остваримо све што смо зацртали јер држава Србија има новца да помогне свом народу на Косову и Метохији“, истакао је Петковић.

Нагласио је да Срби на КиМ треба да знају да је држава Србија иза њих и да неће дозволити да буду угрожени, а ситуације, као што је ова са поплавама, су показале да Приштина тада ради тако да и не обраћа пажњу на српки народ на Косову и Метохији.

Извор: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Канцеларија за КиМ: Поповићу онемогућен улазак на КиМ

Следећа вест

Закључци ЕУ посредника у вези са телекомуникацијама

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *