Судија Маринковић ће на путу ка истини увек имати подршку државе и Канцеларије за КиМ

Нема коментара Дели:

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић састао се данас са судијом Даницом Маринковић, која је најзаслужнија за откривање праве истине о случају Рачак. Маринковићева је као истражни судија из Приштине руководила целокупном истрагом у Рачку, у зиму 1999. године. Захваљујући њеном сведочењу и опсежним доказима које је прикупила, случај Рачак је изузет из свих хашких оптужница.

Петковић је захвалио Маринковићевој јер се бори да истина о овом случају дође до што већег броја људи у свету и истакао да ће на том путу који није лак, увек моћи да рачуна на његову и подршку државе Србије и Kанцеларије за KиМ.

– Судија Маринковић је једна храбра и одважна жена којој смо ми као Република Србија и Kанцеларија за KиМ дубоко захвални јер је истину о Рачку отргла од заборава и политизације.

Своју функцију судије обављала је професионално и часно, следећи све стандарде и правне тековине струке. Та открића забележила је и документовала у књизи „Судија у рату и миру“, чије је штампање на српском и енглеском језику подржала Kанцеларија. Даница Маринковић ће увек моћи да рачуна на нашу подршку у својој борби за истину и настојању да она допре до што већег броја људи, посебно на Западу – пренео је Петковић.

Маринковићева је истакла да ће наставити да инсистира да се уважи права истина о Рачку и да на том путу неће устукнути, као што није ни 1999. године, упркос свим претњама и саботажама са којима се сусретала током своје истраге, али и у годинама које су уследиле.

Извор: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Честитка директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића поводом Православне Нове године

Следећа вест

Застава УЧК на улазу у Велику Хочу отворена претња Србима

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *