Академска заједница важан ослонац домаће економије

Нема коментара Дели:

Београд, 7. април 2023.
Министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије Јелена Беговић угостила је данас у згради Владе матуранте Гимназије у Смедереву и том приликом их упознала са радом овог министарства.

Средњошколци су у оквиру посете Београду, коју њихова школа традиционално организује за матуранте 15. пут, имали прилике да од министарке, државног секретара Вукашина Гроздића, као и ректора Универзитета у Београду Владана Ђокића добију одговоре на питања која их интересују, као и да обиђу зграду Народне скупштине Србије.

Беговић се осврнула на планирану изградњу БИО4 кампуса и у том контексту позвала матуранте да се осмеле да у што већем броју у идућој академској години упишу факултете који их занимају.

Она је изразила наду да ће се што већи број њих усмерити ка природним наукама и инжењерству, и нагласила да Влада препознаје младе као нашу будућност коју морамо усмерити ка науци и подржати да се њом баве у што бољим условима.

Министарка је навела да су научни институти, иновациони центри, научно-технолошки паркови и факултети отворени према младим људима, који ће у будућности доприносити њиховом раду и науци.

Према њеним речима, важно је младима показати да постоји мноштво могућности, не само за бављење науком и истраживањем, већ и за покретање стартап компанија на основу иновативних решења развијених у научним и истраживачким институцијама.

Беговић је нагласила да види велики потенцијал у академској заједници као покретачу развоја Републике Србије и будућем важном ослонцу домаће економије.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Честитка Жигманова поводом Ускрса по грегоријанском календару

Следећа вест

Рогановић честитао ускршње празнике по грегоријанском календару

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *