Акција појачане контроле саобраћаја од 13. до 16. априла

Нема коментара Дели:

Београд, 10. април 2023.
Министарствo унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да ће припадници Управе саобраћајне полиције, у периоду од 13. до 16. априла, спровести акцију појачане контроле учесника у саобраћају у циљу очувања безбедности саобраћаја на путевима током предстојећих васкршњих празника, када се на свим важнијим путним правцима у земљи очекује појачан интензитет саобраћаја.

Акција ће бити усмерена на откривање и санкционисање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачења брзине, непрописног претицања, некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилима.

Такође, због већег броја мотоцикала и мопеда у саобраћају, саобраћајна полиција усмериће активности и на откривање прекршаја које чине возачи ових возила.

Министарствo унутрашњих послова упозорава грађане на то да у време васкршњих празника у саобраћају страда већи број лица у односу на редовне околности, а прошле године у време ових празника у саобраћајним незгодама погинуло је шест, а повређено 184 учесника у саобраћају.

Поред тога, у периоду од 17. до 23. априла, у 30 европских земаља које су чланице Европске мреже саобраћајних полиција (ROADPOL), биће спроведена међународна акција усмерена на откривање прекршаја прекорачења брзине.

Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео-надзора и уређаје за мерење брзине у пресретачима, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

Министарствo унутрашњих послова напомиње да ће у циљу заштите безбедности пешака, брзина бити мерена и у зонама пешачких прелаза.

У оквиру ове акције, у петак, 21. априла, широм Европе реализоваће се „Speed Marathon“, током ког ће на свим најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 часа.

Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у саобраћају да празнике прославе одговорно и да поштовањем саобраћајних прописа дају директан допринос очувању безбедности саобраћаја на путевима, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Постигнути значајни резултати на унапређењу права деце и спречавању дечјих бракова

Следећа вест

Континуирано унапређење система матичних књига

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *