Активирање судских процеса и лажних оптужница против Срба на Космету

Нема коментара Дели:

Београд, 2. децембар 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је у току јучерашњег дана у општини Исток ухапшен Гаврило Милосављевић, који је ишао да пријави узурпирану имовину, и то под сумњом за наводно учешће у ратном злочину.

Реч је о пензионеру који као расељено лице живи у околини Београда и више пута је до сада без проблема одлазио на простор Косова и Метохије.

Одмах по сазнању о његовом хапшењу, Канцеларија за Косово и Метохију је ангажовала адвоката, који је ће данас посетити Милосављевића у притвору у Приштини и пружити му пуну правну заштиту.

Овим хапшењем је потврђена пракса да се против Срба на Космету активирају судски процеси, тајне и лажне оптужнице, и то оног тренутка када покушају да остваре своја права и заштите своју имовину која је узурпирана од стране Албанаца.

На овај начин, Срби се институционално, плански и систематски одвраћају од заштите својих права и повратка на своја вековна огњишта, због чега је и стопа повратка на Космет најмања у једном постконфликтном подручју, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Почела исплата зарада Србима који су напустили институције на Космету

Следећа вест

Именовање Рашића за министра супротно Уставу „Косова“

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *