Албанци правним насиљем заузели одборничка места у Косовској Митровици

Нема коментара Дели:

Београд, 14. децембар 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је да су данас Албанци правним насиљем и једностраним потезима заузели одборничка места која припадају Србима у српској општини Косовска Митровица, иако за њих нико није гласао и немају никакву већину, ни подршку српског народа.

„На овај начин Курти покушава да створи чисту моноетничку албанску општину на северу Космета и управо је то огледало наводне демократије и такозване владавине права Аљбина Куртија да чисту српску општину, мимо прописа, правила и споразума, преузму и воде Албанци.

На делу је још једно кршење свих постигнутих споразума, укључујући и унутрашње прописе Приштине који не важе када Србима треба узети и најмања преостала права и сасвим их правно и административно обесправити, зарад главног Куртијевог циља – стварања моноетничког Косова и Метохије у коме нема Срба.

Данашње брутално кршење права Срба показатељ је да су борба и демократски и миран отпор српског народа исправнији и оправданији него икад, јер је Србима на КиМ једино то и преостало пред таласом нецивилизацијског и недемократског поступања, физичког и правног насиља.

Сада је јасно да одустајање Приштине од одржавања избора на северу КиМ 18. децембра није никакав уступак Приштине, „ни покушај смиривања тензија“, већ је посреди подмукли план и фарса Аљбина Куртија који је унапред смислио како да правним насиљем преотме српске општине и без избора и пошаље своје полицајце на север.

Ово јасно показује да је главни циљ Приштине и Аљбина Куртија да на северу не буде ни једног јединог Србина и да етнички покуша да потпуно очисти српске општине“, наводи се у изјави Петковића.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Приштина свакодневно изазива нове инциденте и нову кризу

Следећа вест

Приштина учинила све да онемогући нормалан живот Србa на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *