Апел учесницима у саобраћају да повећају опрезност и поштују прописе

Нема коментара Дели:

Београд, 20. март 2023.
Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије апеловало је данас на све учеснике у саобраћају да у наредном периоду повећају опрезност и да поштовањем прописа директно допринесу унапређењу безбедности на путевима, с обзиром на то да је у последња три дана погинуло чак 10, а повређена су 63 учесника у саобраћају.

У саопштењу се наводи да су највећи број погинулих, укупно шест, чинили возачи путничких возила, троје настрадалих били су пешаци, а по један учесник у саобраћају смртно је страдао у својству возача бицикла и возача мопеда.

Када је реч о незгодама у којима су погинули возачи путничких возила, четири су се догодиле због неприлагођене брзине, након чега је дошло до слетања возила са коловоза, а четири од шест погинулих возача нису користили сигурносни појас.

По два учесника у саобраћају погинула су на територији Полицијске управе за град Београд и Полицијске управе у Панчеву, а по један на територији полицијских управа у Врању, Крагујевцу, Лесковцу, Нишу, Новом Саду и Сремској Митровици.

Управа саобраћајне полиције упозорава све грађане да прелаз између зиме и пролећа представља период године када страда велики број учесника у саобраћају.

У току прошле године, у последњих десет дана марта, у саобраћајним незгодама погинуло је 20, а повређено 450 учесника у саобраћају, додаје се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Немачка подржава прикључење Србије и Западног Балкана ЕУ

Следећа вест

На респираторима 17 пацијената оболелих од COVID-19

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *