Апел возачима да на пут крећу одморни

Нема коментара Дели:

Београд, 14. јул 2023.

Представници Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова и Агенције за безбедност саобраћаја реализовали су на наплатној станици „Стара Пазова” заједничке активности у оквиру кампање „Вози одморан”.

Начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић нагласио је да у летњим месецима, када у саобраћајним незгодама страда највише учесника у саобраћају, возачи треба да на пут крећу одморни и да праве паузе на свака два сата, што и јесте слоган кампање.

Лакићевић је, такође, апеловао на све возаче и путнике да обавезно користе сигурносни појас и на предњем и на задњем седишту, као и на све родитеље да децу превозе на законом прописан начин како би се сачувала њихова безбедност.

Вршилац дужности директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић истакао је да се током предстојећег викенда, с обзиром на смену туриста и појачан транзитни саобраћај, очекује појачан интензитет саобраћаја.

Стаматовић је поновио да би возачи требало да на пут крену одморни, здрави и наспавани и да у току вожње на свака два сата праве паузу.

Он је додао и да, с обзиром на високе температуре које нас очекују у предстојећим данима, возачи треба да користе клима уређај у возилу тако да разлика између спољашње и унутрашње температуре буде око седам степени.

Кампања „Вози одморан” спроводиће се до 15. септембра широм земље.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Значај пројекта изградње БИО4 кампуса за научну заједницу у Србији

Следећа вест

Београд чини све да сачува мир у јужној покрајини

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *