АПР објавио „Годишњи извештај о пословању привреде у 2022. години”

Нема коментара Дели:

Београд, 19. јул 2023.

Агенција за привредне регистре Републике Србије (АПР) саопштила је да је у условима заоштравања међународних политичких и економских односа. праћених растућим инфлаторним притисцима и високим ценама енергената, привреда Републике Србије током 2022. године наставила тенденцију раста, иако по нижој стопи од пројектоване.

Раст профитабилности привреде током 2022. године праћен је увећањем финансијских капацитета и броја запослених, али и нешто већим нивоом задужености и кумулираног губитка, стоји у публикацији „Годишњи извештај о пословању привреде у 2022. години”, коју је на својој интернет страници данас објавила Агенција за привредне регистре (АПР).

Годишњи извештај о пословању привреде садржи анализу успешности пословања и финансијског положаја за 108.856 привредних друштава, 1.508 установа и 113.643 предузетника.

Извештај је сачињен на основу прелиминарне збирне обраде података из редовних годишњих финансијских извештаја и статистичких извештаја за 2022. годину, који су унети у базу за статистичке потребе и на основу којих су сагледани основни трендови.

Поред анализе привредних кретања на укупном нивоу, посебан осврт је дат са аспекта концентрације финансијских перформанси према секторима и величини привредних друштава, а приказана је и анализа пословања одређених сегмената привредних друштава – јавних предузећа и привредних друштава у стечају и ликвидацији.

Кратак осврт на пословање привреде можете прочитати овде.

Публикација, са пратећом презентацијом „Пословање привреде у 2022. години”, објављени су у одељку Регистри/ Финансијски извештаји/ Публикације/ Годишњи извештаји о пословању правних лица, предузетника и економских целина.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Одлична сарадња министарстава правде Србије и Мађарске

Следећа вест

Потписан Меморандум о разумевању између МСП и Агенције за спречавање корупције

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *