Београд ће наставити да чува мир и стабилност на Космету

Нема коментара Дели:

Београд, 17. октобар 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић разговарао је данас са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком о актуелној политичко-безбедносној ситуацији на Космету, с посебним освртом на питања несталих особа, енергетике и регистарских таблица.

Петковић је истакао да Београд нити жели, нити повлачи потезе који могу да доведу до тензије и нове кризе на терену, већ да Приштина својим неразумним и једностраним акцијама чини све да доведе до ескалације ситуације, посебно на северу Косова и Метохије.

Београд ће наставити да чува мир и стабилност као највеће вредности и једина одговорност за изазивање криза јесте на Приштини, упозорио је он и додао да Београд очекује да међународна заједница уради свој део посла и приволи Приштину на компромис и конструктиван дијалог, уместо што доноси једностране, деструктивне одлуке.

Директор Канцеларије је подвукао да уместо поштовања споразума и формирања ЗСО, Приштина наставља да грубо крши споразуме, међу којима су и споразуми о слободи кретања и званичним посетама.

Такође, како је додао, Приштина онемогућава и снабдевање лековима српских средина, супротно утврђеној пракси и договору.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Константно застрашивање српског народа на Космету

Следећа вест

Директору Канцеларије за КиМ поново забрањена посета покрајини

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *