Београд доследно опредељен за изградњу стабилног региона

Нема коментара Дели:

Београд, 25. мај 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Италије у Србији Карла Ло Каша, којем је изразио захвалност на изузетном залагању, разумевању и посвећености у решавању проблема на Косову и Метохији.

Петковић је информисао саговорника о току бриселског дијалога, при чему је истакао да је Београд испунио све преузете обавезе, док Приштина пуних девет година проналази изговоре да не спроведе договоре који се односе на Заједницу српских општина.

Он је изразио забринутост због настојања Приштине да релативизује раније постигнуте договоре у дијалогу са Београдом у областима енергетике, слободе кретања, правосуђа, напоменувши да са приштинске стране не постоји довољно разумевања ни по питању несталих лица.

Београд је, како је нагласио, доследно опредељен за изградњу стабилности у региону и решавање свих спорова искључиво политичким и дипломатским средствима, иако Приштина не показује вољу за таквим начином превазилажења несугласица.

Директор Канцеларије је пожелео Ло Кашу много успеха на новој дужности и изразио уверење да ће се наставити интензивна и пријатељска сарадња двеју земаља.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Несугласице на Западном Балкану решавати договором и компромисом

Следећа вест

Београд суштински заинтересован за мир и стабилност у региону

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *