Београд/Каиро, 26. јул 2023.

Нема коментара Дели:

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике СрбијеМинистар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је, након састанка са министром трговине и индустрије Египта Ахмедом Самиром Салехом у Каиру, да се у циљу интензивирања економске сарадње Србије и Египта, убрзано ради на закључивању преговора о билатералном споразуму о слободној трговини.

Момировић, који борави у званичној посети Египту, изразио је уверење да тај документ може бити закључен до краја године, указавши на то да наши политички односи имају дубоке корене.

Заједно смо прошли кроз тешка времена и време је да те политичке односе пренесемо и на раст трговинске размене. Када у присуству наша два председника потпишемо споразум о слободној трговини отворићемо нову страницу у сарадњи двеју земаља, рекао је Момировић.

Према његовој оцени, током данашњег разговора учињен је важан корак ка изградњи чвршћих односа између Србије и Египта, са циљем да се омогуће још бољи услови за унапређење укупних билатералних, посебно економских односа и трговинске сарадње.

Одржали смо заиста добар састанак и заједнички закључили да морамо да дамо нову перспективу за наше компаније и морамо да подигнемо трговинску размену између наше две земље, закључио је Момировић.

Министар се током дана састао и са египатским привредницима, којима су презентовани потенцијали инвестирања у Србију, а разговарало се и о јачању сарадње, инвестицијама и трговини између две државе.

Претходна вест

Расписани јавни позиви за приватизацију три предузећа

Следећа вест

Ђерлек обишао подручја погођена недавним поплавама у Новом Пазару

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *