Београд суштински заинтересован за мир и стабилност у региону

Нема коментара Дели:

Београд, 19. мај 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић разговарао је данас са амбасадором Турске у Србији Хамијем Аксојем о току дијалога Београда и Приштине.

Петковић је упозорио на то да Приштина и даље настоји да отежа и опструира све напоре у спровођењу дијалога, што јасно потврђује чињеница да је и овога пута приштинска делагација одбила да разговара о успостављању ЗСО и осталим суштинским питањима, чија би решења омогућила нормализацију односа на Космету.

Поред тога, како је истакао, приштинска страна континуирано крши договоре у областима енергетике, споразуме о регистарским таблицама, а не постоји ни сарадња по питању несталих лица.

Директор Канцеларије је подсетио на то да Београд доследно показује посвећеност и конструктивност у разговорима са Приштином јер је спровео све обавезе проистекле из бриселског дијалога, а да је Приштина, поред сталног кршења споразума из Брисела, противправном одлуком да поднесе захтев за чланство у Савету Европе прекршила и Вашингтонски споразум.

Према његовим речима, Београд је суштински заинтересован за очување мира и стабилности у покрајини и на Западном Балкану и зато је важно одлучним политичким и дипломатским средствима спречити дестабилизацију региона и нове конфронтације, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Београд доследно опредељен за изградњу стабилног региона

Следећа вест

Компромис услов за трајну стабилност на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *