Безбедносна ситуација у Србији стабилна

Нема коментара Дели:

Безбедносна ситуација у Србији стабилна
Београд, 18. март 2023.
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, који је и секретар Савета за националну безбедност, изјавио је данас да је безбедносна ситуација у Србији стабилна, али да ће безбедносне службе наставити да раде у циљу очувања мира и безбедности у нашој земљи.

Дачић је у изјави за новинаре, након седнице Бироа за координацију служби безбедности, рекао и да Биро даје безрезервну подршку напорима председника Републике Србије Александра Вучића у преговарачком процесу са привременим институцијама у Приштини.

Он је указао на то да је ситуација у свету веома сложена и на ивици сукоба великих сила, али да ми морамо да сачувамо мир и стабилност у земљи, упозоривши на то да најкомликованији могући односи у свету иду у правцу даље ескалације.

Некада се говорило о хладном рату, данас то долази до граница избијања оружаног сукоба између великих сила у свету. Наравно да је у свему томе наш задатак да размотримо ситуацију и дођемо до одговора на питање како да обезбедимо нашу унутрашњу безбедност, стабилност и да сачувамо мир, објаснио је Дачић.

Он је пренео да је током седнице разматрана актуелна ситуација у Србији, са посебним освртом на стање у јужној српској покрајини, изазове од илегалних миграната на територији читаве земље, као и друге претње по стање јавног реда и мира у Србији.

Према његовим речима, закључено је да су сви сегменти сектора безбедности у складу са својим надлежностима у пуном капацитету ангажовани на очувању мира и стабилности у земљи, као и безбедности грађана Србије.

Због дешавања у свету притисци ће бити многоструко увећани у наредном периоду, имајући у виду најкомликованије могуће геополитичке односе који стално иду у правцу даље ескалације, а не смиривања, нагласио је Дачић.

Седници Бироа присуствовали су чланови тог тела – директор Безбедносно-информативне агенције (БИА) Александар Вулин, директор Војнобезбедносне агенције генерал-мајор Ђуро Јованић, директор Војнообавештајне агенције генерал-мајор Зоран Стојковић, потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, као и директор Канцеларије Савета за националну безбедност и заштиту тајних података Горан Матић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Подршка СКГО изменама Закона о планирању и изградњи

Следећа вест

Дефинисане полазне основе за увођење система „Амбер алерт“

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *