Биће реконструисан кров Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину

Нема коментара Дели:

Неготин, 14. јул 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и заменик председника општине Неготин Богдан Гугић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројеката санације крова зграде Дома културе „Стеван Мокрањац“, којим ће бити омогућен даљи рад и несметано функционисање ове важне установе културе за становнике те општине.

Ђерлек је указао на то да је за овај значајни пројекат опредељено 2,5 милиона динара, истакавши да је неопходно створити адекватан културно-друштвени садржај за грађане, пре свега за младе људе, како би се зауставила миграција и како би им се омогућило да остану да живе у својим срединама.

На овај начин подржаћемо наставак организовања важних међународних манифестација, попут фестивала „Мокрањчеви дани“, али и различитих позоришних, ликовних, музичких, издавачких и образовних делатности за које у Неготину постоји велико интересовање, нагласио је он.

Министар је навео да о томе сведочи преко 150 реализованих пројеката и више од 23.000 посета у претходној години, напоменувши да установе, попут домова културе, заузимају централну позицију у креирању друштвеног и културног амбијента сваке општине.

Ђерлек је истакао да је због тога изузетно важно подржати њихове активности и услове за даље функционисање, поручивши да кабинет на чијем је челу, као и Влада Србије имају слуха за проблеме општина широм Србије и да заједно са њима спроводе важну мисију, а то је стварање услова за бољи живот свих наших грађана.

Гугић је нагласио да ће санацијом крова Дома културе бити решен велики проблем који свакодневно утиче на функционисање запослених у овој установи, повећана енергетска ефикасност, али и безбедност, како запослених, тако и посетилаца.  

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Србијa и Венецуела потписале споразум о укидању виза

Следећа вест

Значајан раст броја запослених на нивоу државе

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *