Боравак на Тари за социјално угрожену децу са Космета

Нема коментара Дели:

Тара, 12. јануар 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је, у сарадњи са Градом Београдом и Центром дечјих летовалишта Београд, организовала седмодневни боравак на Тари за 200 деце из социјално угрожених породица са простора Косова и Метохије.

Малишани ће бити подељени у две групе, а прва је данас допутовала у Митровац на Тари. Осим богатог спортско-рекреативног и едукативно-забавног садржаја, деци ће бити обезбеђена и бесплатна школа скијања, као и опрема у виду зимских јакни и обуће за снег.

Овим путовањем обухваћена су деца школског узраста од трећег до шестог разреда из Грачанице, Доње Брњице, Угљара, Кузмина, Сушице, Лапљег села, Доње Гуштерице, Лепине, Липљана и Косовске Митровице.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов дочекала је на Тари прву групу деце и том приликом истакла важност оваквих акција за наше најмлађе са Космета.

Свесни смо да они одрастају у специфичним условима, због чега се трудимо да им оплеменимо слободно време. Многи од њих никада нису били на планини и зато смо желели да им ово буде распуст за памћење, рекла је Миладинов.

Важно је и да се наша деца са Косова и Метохије повежу и створе пријатељства са својим вршњацима из централне Србије, а Канцеларија за Косово и Метохију ће им увек пружати подршку, поручила је она.

Миладинов је изразила задовољство због чињенице да Канцеларија за Косово и Метохију континуирано организује рекреативна путовања за децу из социјално угрожених породица са простора Косова и Метохије.

Само током прошле године, Канцеларија је са својим партнерима обезбедила путовања за укупно 360 деце из јужне српске покрајине и ове године ћемо наставити са истим активностима, навела је она.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Једино у оквиру дијалога могуће постизање компромисног решења за Космет

Следећа вест

Још један бруталан покушај застрашивања српског народа на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *