Борба за узурпирану имовину на КиМ тежак и болан процес

Нема коментара Дели:
Борба за узурпирану имовину на КиМ тежак и болан процес

Велимиру Крстићу из Угљара 20 година је узурпирана имовина која се налази свега 6 километара од куће у којој живи. Парцелу су након сукоба заузели припадници КФОР-а који су на Велимирово инсистирање плаћали ренту, али након њиховог одласка имовину узурпира Општина Приштина, а 2012. је и бесправно приватизована.video icon

„Када су они (КФОР) отишли ја сам отишао на моје имање и видео да се тамо гради, хтео сам да уђем, а ту су стајала тројица момака којима сам се обратио и рекао да је тамо моја имовина и да тамо не граде. Тражили су ми документа, на шта сам им ја дао поседовни лист они су ми тада рекли да српски документи не важе“, присећа се Велимир.

Под паролом „не важи“ на делу његове парцеле у Косову Пољу направљено је седам објеката, а други део служи за одлагање отпада са пијаце. 2006.године Велимир је био принуђен да покрене и судски процес, међутим и ту наилази на велике проблеме.

„Основни суд је одједном, у току процеса, проглашен ненадлежним и предмет се дели на два дела, а један се шаље на Врховни суд. Написао сам жалбу, морао сам да платим сто евра, а предмет на Основни суд врате текпосле шест, седам година“.

Од почетка процеса, пре 15 година, Велимиру је у поступку промењено седам судија, чиме се сваки пут случај враћао на почетак. Претходне године случај је из Приштине пребачен у Грачаницу. Велимир се свих ових година обраћао великом броју Међународних, централних и локалних организација и институција.велимир, крстиц, 1РТВ

Поред погоршаног здравственог стања он не одустаје и поручује да ће наставити правну борбу за своју имовину.

„То је моје и остаће моје, поручио сам им када сам их последњи пут видео на свом имању“, истрајан је Велимир Крстић.

На Косову и Метохији евидентирано је више од 70 000 захтева за повраћај узурпиране имовине.

Извор текста и фотографије: www.rtv.rs

Претходна вест

Директор Петковић у дводневној посети КиМ, на Цвети у манастиру Високи Дечани

Следећа вест

Петковић: Напад на српског младића у Грачаници инспирисан порукама мржње Приштине

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *