Брендирање региона Западног Балкана као јединствене дестинације

Нема коментара Дели:

Београд, 1. септембар 2022.
Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић поздравила је одржавање првог Mеђународног сајма вина „Винска визија Отворени Балкан“, који су данас у Београду отворили председник Србије Александар Вучић и премијери Албаније и Северне Македоније Еди Рама и Димитар Ковачевски.

Матић је, приликом отварања „Винске визије Отвореног Балкана“ на Београдском сајму, изразила очекивање да ће овај први конкретан корак у заједничкој промоцији три земље представити регион у новом светлу и боље га позиционирати на туристичкој мапи Европе и света.

Према њеној оцени, ово је одлична прилика да Северна Македонија, Албанија и Србија брендирају регион Западног Балкана као јединствену дестинацију, препознатљиву, између осталог, по врхунским винима и фантастичној традиционалној гастрономији.

Винска визија је плод наше заједничке идеје и део шире стратегије ширења снажних и стабилних односа међу народима на Западном Балкану, олакшавања економског развоја, повећања потенцијала туризма, као и успостављања јединственог тржишта туристичких услуга, поручила је она.

Министарка је позвала све да дођу на сајам и виде најбоље из винских подрума Србије и региона, као и да науче више о богатству и потенцијалима винске културе овог поднебља, нагласивши да је веома важно нове винске оазе и руте Балкана учинити општепознатим и лако доступним.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Брендирање региона Западног Балкана као јединствене дестинације

Следећа вест

Постићи договор о таблицама по истом принципу као за личне карте на КиМ

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *