Честитка Петковића поводом Рамазанског бајрама

Нема коментара Дели:

Београд, 2. мај 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић честитао је Рамазански бајрам реису-ул-улеми Исламске заједнице Србије, старешинству и свим грађанима исламске вероисповести на Косову и Метохији, као и у осталим деловима Србије.

„У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име реису-ул-улеми Исламске заједнице Србије, старешинству и свим грађанима исламске вероисповести на Косову и Метохији и у осталим деловима Србије, упућујем најискреније честитке поводом великог верског празника Рамазанског бајрама.

Нека ови празнични дани молитве и ходочашћа оснаже нашу заједничку вољу и намеру да се одговорно суочимо са свим искушењима и изазовима савременог доба и наставимо да градимо друштво по мери цивилизацијских и људских вредности, у коме ће међуверски и међуетнички склад бити, као и до сада, темељ уважавања људских права и заједништва свих наших грађана.

Племенита симболика Рамазанског бајрама огледа се у афирмицији најузвишенијих начела човекољубља, солидарности и међусобног поштовања, која су путоказ и надахнуће свим људима добре воље да истрају на путу разумевања, саосећања и хуманости, што нас обогаћује у цивилизацијском, културолошком и сваком другом смислу.

Са жељом да топлину и радост узвишеног празника проведете у миру, срећи и благостању, окружени породицом и најближима, још једном вам честитам Рамазански бајрам“, наводи се у честитки Петковића.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Графити који славе УЧК ново застрашивање Срба на Космету

Следећа вест

Рекреативно путовање и школа пливања за децу са Космета у Ивањици

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *