Честитка Петковића свим верницима који славе Светог Николу

Нема коментара Дели:

Београд, 19. децембар 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић честитао је данас верницима крсну славу Свети Никола.

„У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, свим српским породицама, посебно на Косову и Метохији, које славе Светог Николу као крсну славу, честитам овај велики православни празник.

Српски народ на Косову и Метохији је чувар наше православне баштине и обичаја, и данас, када у изазовним тренуцима овај велики празник обележава на путевима, на барикадама, под шаторима, потврђује да је доследно на стази мирољубиве хришћанске врлине.

Цео српски народ је данас са нашим сународницима на Косову и Метохији, уједињен у жељи да се очувају наши заједнички српски хришћански и православни темељи.

Српски народ је опстао као колектив зато што је своју културу и обичаје чувао и онда када то није било лако, и Срби на Косову и Метохији показују снагу и решеност достојну наших предака, бранећи не само своја права и слободу, већ и идентитет и вредносну вертикалу васколиког српства.

Срби на Косову и Метохији, прогоњени као ранохришћани, свима су нам данас вероучитељи, јер сведоче шта значи бити хришћанин на делу.

У нади да ће им бити дозвољено да славу обележе без провокација и инцидената, и молећи се да нам Свети Никола буде на помоћи, свим свечарима на Косову и Метохији желим срећан и благословен празник“, навео је Петковић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Међународна заједница под хитно да реагује на претње Србима на северу Космета

Следећа вест

Наставак сејања страха и неизвесности за Србе на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *