Честитка Жигманова поводом Ускрса по грегоријанском календару

Нема коментара Дели:

Београд, 8. април 2023.
Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије Томислав Жигманов упутио је данас честитку за Ускрс, највећи хришћански празник, свим носиоцима црквених власти и верницима Римокатоличке, Словачке евангеличке, Реформатске хришћанске, Евангеличке хришћанске, Румунске православне и других цркава, као и хришћанским деноминацијама који га славе по грегоријанском календару.

„Овај празник, којим хришћани прослављају, након смрти на крсту, васкрсење Исуса Христа, због своје темељне поруке неумрлости људске душе, сваки хришћански верник треба да доживи као прилику да преиспита своју посвећеност добру ближњих, своја залагања за правду, мир, солидарност, поштовање људске особе и све друге вредности хришћанског наука.

Прилика је то и да се као верници, испуњени васкршњом вером, молимо за добро наших народа, за нашу државу и све њене грађане, те да обновљени у духу дамо свој допринос материјалној, економској, друштвеној и културној обнови како би са већим поверењем и сигурношћу гледали у будућност.

Васкрсли Господин сваког верника неуморно позива и подстиче на ширење доброте, разумевања и солидарности међу људима и народима, у чему не бисмо смели одустајати, успркос искушењима и препрекама.

Посебно треба да будемо саосећајни и солидарни са најугроженијима у нашем друштву – јер заиста нико не сме да буде изостављен од наше бриге. Порука Ускрса је порука сигурности да се за све људске тешкоће могу наћи решења и да смо сви заједно позвани да градимо бољу будућност Србије.

Са таквим надама, у светлу највећег хришћанског празника, свима желим благословљен Ускрс, уз обиље здравља, мира, љубави и породичног заједништва“, наводи се у честитки министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Министар просвете честитао Ускрс по грегоријанском календару

Следећа вест

Академска заједница важан ослонац домаће економије

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *