Црква Светог Спаса у Призрену на мети вандала

Нема коментара Дели:

Београд, 29. јул 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да антисрпска и антицивилизацијска хистерија на Косову и Метохији не јењава упркос упорним апелима званичног Београда на смиривање тензија и заустављање напада на Србе, њихову имовину и објекте Српске православне цркве.

Најновији у низу инцидената открила је група ходочасника која је отишла у обилазак Цркве Светог Спаса у насељу Поткаљаја у Призрену, где је затекла разваљену гвоздену капију на уласку у црквени посед.

Канцеларија за Косово и Метохију захтева брзу реакцију полиције, којој је пријављен случај и најоштрије санкције за извршиоце овог злодела.

Ова црква је више пута била на мети вандала, раније је откинут крст, а пре тога су и украдена врата са капије.

Иначе, овај споменик културе од изузетног значаја су албански екстремисти запалили и тешко оштетили током мартовских немира 2004. године.

Ово је, од почетка године, 13. напад на објекте Српске православне цркве, што недвосмислено показује степен верске и националне нетолеранције Албанаца према Србима на Косову и Метохији.

Притисци на српски народ и угроженост верских објеката расту из дана у дан, а албански политичари додатно појачавају међуетнички раскол покушајима да оптуже Београд за сву своју неспособност да на простору Косова и Метохије обезбеде миран суживот за људе свих националности, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Одговорност на Квинти да заустави опасне провокације Куртија

Следећа вест

Једнострани и противправни потези Приштине урушавају дијалог

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *