Даље инфраструктурно опремање Слободне зоне Врање

Нема коментара Дели:

Врање, 17. јул 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и градоначелник Врања Слободан Миленковић потписали су Уговор о суфинанансирању пројекта изградње фекалне канализације у функцији опремања инвестиционих локација на подручју Слободне зоне Врање, у укупном износу од 8,8 милиона динара.

Ђерлек је оценио да се реализацијом пројекта омогућавају услови за инфраструктурно опремање у оквиру Слободне зоне Врање, као и неопходни технички предуслови за довођење будућих инвеститора, отварање нових радних места и интензивнији економски развој града Врања, али и Пчињског округа у целости.

Према његовим речима, пројекат ће омогућити инфраструктурно заокруживање инвестиционих локација и пословно-производних капацитета уз Тренинг центар за обуку радника, који ће кроз дуално образовање развијати стручни кадар у складу са потребама инвеститора.

Министар је поручио да ће Влада Србије наставити са даљим инвестицијама у овај део Србије, а пре свега Врање, које је приоритетни центар за будућа улагања, како би се постигао развој читавог Пчињског округа.

Он је нагласио да ће и убудуће највећа пажња бити посвећена управо југу Србије, где се налази највећи број девастираних општина.

Говорећи о значају Слободне зоне у Врању, градоначелник Миленковић истакао је да ће захваљујући овом пројекту бити омогућен њен даљи развој и привлачење нових инвеститора.

Миленковић је оценио да је за градове и општине у Србији од великог значаја сарадња са министарствима и Владом Србије, без чије помоћи важни, капитални пројекти не би могли да буду реализовани.

Ђерлек је охрабрио општину Врање да конкурише са будућим пројектима, наводећи да ће, осим инфраструктурних пројеката, акценат бити и на сфери образовања и на паметној специјализацији, која је препозната као важан фактор регионалног развоја.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Солидарност и равноправност јачи од сваког насиља и дискриминације

Следећа вест

Брнабић учествовала на неформалном састанку лидера ЗБ у Тирани

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *