Даље јачање укупне сарадње Србије и НР Кине

Нема коментара Дели:

Београд, 3. август 2023.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку НР Кине у Србији Чен Бо, којој је исказао захвалност на напорима уложеним у унапређењe сарадње двеју земаља у многим областима.

Петковић је изразио посебну захвалност НР Кини и амбасадорки лично на доследној подршци територијалном интегритету и суверенитету наше земље и на континуираној, искреној и пријатељској помоћи Србији на међународном плану, посебно у инсистирању на поштовању Резолуције 1244 у њеном пуном облику.

На састанку су сумирани и утисци недавне посете српске делегације НР Кини, коју је предводио Петковић, при чему је наглашено да је Кина у много чему била узор и пример, али и незаобилазни партнер нашој земљи, поготово када се ради о убрзаном развоју и модернизацији Србије.

Размењена су и мишљења о модалитетима даљег јачања укупне сарадње Србије и НР Кине, поред билатералних контаката и у оквиру кинеске иницијативе „Појас и пут”, коју Србија подржава од самог почетка.

Петковић је поновио и да Србија подржава политику једне Кине када је реч о Тајвану, као и принцип једна земља два система.

Он је, указавши на то да је српски народ амбасадорку Чен Бо свих ових година доживљавао као искреног пријатеља, подсетио на то да су она и њена земља били уз Србију и када смо се радовали нашим заједничким успесима, али и у тешким временима, када смо заједно делили бригу за здравље нашег народа, као и за очување мира на Косову и Метохији и у целом региону.

Према његовим речима, српски народ ће се тога увек сећати са љубављу и великим поштовањем.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Војска поставила мост преко Великог бачког канала

Следећа вест

У Србији еутаназирано 19.740 заражених свиња

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *