Даље свестрано унапређење сарадње Србије и Јапана

Нема коментара Дели:

Београд, 2. август 2023.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас новоименованог амбасадора Јапана у нашој земљи Акиру Имамуру, изразивши том приликом задовољство поводом веома добрих билатералних односа и узлазног тренда у сарадњи двеју земаља.

Дачић је исказао уверење да ће новоименовани амбасадор наставити са интензивним активностима у циљу даљег свестраног унапређења сарадње Србије и Јапана, у чему је Министарство спољних послова Републике Србије спремно да му пружи сву помоћ и подршку.

Уз задовољство поводом изузетно дуге традиције сарадње између наше две земље, које су у 2022. години обележиле 140. годишњицу пријатељства, заједнички је оцењено да су савремени билатерални односи Србије и Јапана у сталном успону, као и да их повезује заједнички интерес за даље јачање свеобухватне сарадње уз садржајне и интензивне међусобне контакте на билатералном и мултилатералном плану.

Дачић и Имамура су подвукли интерес за даље повезивање привреда двеју земаља, уз јачање економске, као и других облика сарадње, а посебaн нагласaк стављен је на повећање јапанских инвестиција у Србији, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Унапређење положаја старијих лица један од приоритета Владе Србије

Следећа вест

Ухапшена једна особа због тешког дела против безбедности саобраћаја

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *