Деца са Косова и Метохије бораве на летовању у Црној Гори

Нема коментара Дели:

Београд, 10. јун 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да стотину деце из социјално угрожених породица са Космета борави овог месеца на летовању у Црној Гори, у организацији те канцеларије и хуманитарне организације „Српска солидарност“.

Деца су подељена у две групе и бораве на мору по седам дана, а друга група малишана јуче је започела своје летовање. Реч је о деци из Горе, Штрпца, Косовске Каменице, Косова Поља, Пећи, Гњилана, Истока, Приштине, Гњилана, Косовске Митровице, Зубиног Потока, Звечана и Лепосавића, узраста од 4. до 6. разреда, који имају врло добар или одличан успех и потичу из социјално угрожених породица.

Осим пливања и осталих забавно-рекреативних садржаја, ђацима су организоване и активности као што су обилазак туристичких знаменитости и посета православним храмовима у Сутомору, Бечићима и околини.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију за социјална питања Светлана Миладинов посетила је малишане и том приликом указала на вишестrуки значај организације ових путовања.

Она је нагласила да је циљ ове акције да се деци са Космета омогући да промене средину јер одрастају у специфичним условима, најавивши да ће Канцеларија наставити да улаже у овакве пројекте који доприносе лепшем и здравијем одрастању наше деце из јужне покрајине.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Низ инцидената према Србима на Космету у последња 24 часа

Следећа вест

Упад приштинских министара на север Космета недвосмислена провокација

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *