Делегација Републике Србије у посети Републици Српској

Нема коментара Дели:

Београд/Бањалука, 4. август 2023.

Делегација Републике Србије, предвођена председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић, борави од јуче у званичној посети Републици Српској, где ће присуствовати састанку Савета за сарадњу Србије и Републике Српске, као и обележавању Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја”.

Вучић и Брнабић обишли су јуче, заједно са највишим представницима Републике Српске, новоизграђени вртић „Србија”, у општини Србац, у Републици Српској.

Данас је у Бањалуци предвиђен састанак председнице Владе Србије са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, као и сусрет председника Вучића са председником Републике Српске Милорадом Додиком и српским чланом Председништва БиХ Жељком Цвијановић.

Састанке ће, такође, имати и председници Народне скупштине Републике Србије и Народне скупштине Републике Српске Владимир Орлић и Ненад Стевандић.

Након тога, уследиће састанак двеју влада, затим састанак Савета за сарадњу Републике Србије и Републике Српске, као и потписивање Споразума о изградњи два меморијална центра посвећена јасеновачким жртвама – један у Градини, други у Београду.

Вучић и Додик ће положити венце на спомен-обележје на Петровачкој цести, након чега ће званичници Србије и Републике Српске присуствовати централној церемонији обележавања Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја”, која ће се први пут одржати у Републици Српској, и то у Приједору.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ухапшен још један српски повратник из Истока

Следећа вест

ЕК одобрила помоћ за реконструкцију ХЕ „Бистрица”

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *