Деоница Ц обилазнице око Београда од великог значаја за Србију

Нема коментара Дели:

Београд, 31. март 2023.
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић одржао је данас први састанак поводом израде пројекта за грађевинску дозволу обилазнице око Београда на деоници од Бубањ потока до Панчева.

Састанак је одржан са представницима Саобраћајног института ЦИП, надлежним предузећима за друмски и железнички саобраћај, као и са представницима градова Београд и Панчево.

Продужетак изградње обилазнице око Београда, на деоници од Бубањ потока до Панчева (Сектор Ц), од великог је значаја за Србију, Београд и Панчево, јер се саобраћајни токови из североисточног дела региона, који тренутно већим делом пролазе код главни град, практично измештају из централног градског језгра.

Весић је том приликом истакао да ће комплетна обилазница око Београда бити завршена када буде изграђен 31 километар од Бубањ потока до Панчева, нова железничка пруга са три нове станице и нови мост преко Дунава.

Према његовим речима, на тај начин ће комплетан железнички транспортни саобраћај бити преусмерен из Београда и више неће бити превоза било каквог опасног материјала кроз главни град.

Такође, како је додао, комплетан транзитни путнички саобраћај биће измештен из Београда, који ће коначно, после 30 година добити своју обилазницу.

Део обилазнице од Стражевице до Бубањ потока, дужине 9,6 километара, биће пуштен у саобраћај 1. јуна.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Брнабић свечано дочекала премијера Северне Македоније

Следећа вест

Привредници из дијаспоре заинтересовани за улагање у Србију

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *