Ђерлек обишао подручја погођена недавним поплавама у Новом Пазару

Нема коментара Дели:

Нови Пазар, 26. јул 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек, у оквиру обилазака подручја погођених недавним поплавама и прикупљања података на терену, посетио је данас Нови Пазар који је у поплавама током маја и јуна претрпео већу материјалну штету.

Ђерлек је обишао поплављене приградске делове Новог Пазара и са грађанима разговарао о могућностима санације и мерама Владе Србије у циљу што хитније санације штете.

У Новом Пазару је, услед изливања река Трнавице и Јошанице, поплављено више насеља у којима су страдали претежно приватни објекти. Током поплава угрожено је на десетине домаћинстава у самом граду, као и једно ромско насеље у којем је, осим домаћинстава, оштећен и мост.

Штета је, такође, настала и на путној инфраструктури, као и на пољопривредном земљишту у околним сеоским насељима.

Мештани су пренели да је потребна санација и обезбеђивање корита река Трнавице и Јошанице, које се током поплава често изливају и угрожавају околне објекте.

Ђерлек је поручио да ће о хитности реконструкције виталних саобраћајница, домаћинстава и објеката приватне намене којима је потребна санација, известити чланове Радне групе Владе Србије задужене за координацију активности на санирању последица поплава.

Он је додао да у будућности држава и локалне самоуправе морају уложити још више напора у превенцијама од временских непогода, које су последњих година велика претња не само Новом Пазару, већ и читавој Србији.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Београд/Каиро, 26. јул 2023.

Следећа вест

Држава улаже 320 милиона евра у јачање дистрибутивне мреже

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *