Добра сарадња Србије и Мађарске у области снабдевања гасом

Нема коментара Дели:

Београд, 23. март 2023.
Министарка рударства и енергетике у Влади Републике Србије Дубравка Ђедовић разговарала је данас са амбасадором Мађарске у Србији Јожефом Мађаром о сарадњи двеју земаља у области енергетике, посебно на повећању сигурности снабдевања гасом и електричном енергијом.

Ђедовић је истакла да Србија и Мађарска имају изузетно добру сарадњу у многим сегментима, пре свега захваљујући добрим односима председника Србије и председника Владе Мађарске, док у области енергетике та сарадња може да се надограђује и продубљује, посебно у сектору нафте и гаса и обновљивих извора енергије.

Према њеним речима, један од важних резултата билатералне сарадње јеste продужавање уговора за складиштење гаса за потребе Србије у Мађарској на још годину дана.

Министарка је рекла да је захвална Мађарској на доброј сарадњи у складиштењу гаса, као и да је свесна важности коју Србија има за Мађарску као транзитна земља за снабдевање гасоводом Балкански ток.

Она је указала на то да је у плану и развој пројекта Панонског коридора, са циљем да се ојачају капацитети и повезаност између преносног система двеју земаља.

Мађар је навео да су, када се посматра билатерална трговинска размена, енергенти у самом врху, са посебним освртом на сарадњу у области снабдевања природним гасом и нафтним дериватима.

Он је честитао Ђедовић на резултатима наше земље у вези са привлачењем страних директних инвестиција, и додао да је Србија значајно тржиште у региону, као и да две земље чине тржиште од око 17 милиона потрошача.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Манастир Дубоки поток добио опрему за унапређење манастирске економије

Следећа вест

За пројекте у 43 локалне самоуправе 578 милиона динара

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *