Договори у вези са финализацијом спровођења Споразума о слободи кретања из 2011. године – Брисел 14. септембар 2016. године

Нема коментара Дели:

1. Стране се слажу да релевантне делове регистарских таблица покрију са две беле налепнице.

2. Режим налепница ће ступити на снагу 15. новембра 2016. године.

3. Административна инфраструктура за издавање свих докумената који су потребни за регистрацију возила са регистарским таблицама које издају власти Косова ће бити постављена у новембру 2016. године.

4. Регистрација свих возила са регистарским таблицама које издају власти Косова („КС“/ „РКС“) ће отпочети 15. јануара 2017. године, и трајаће 12 месеци, након чега ће две стране поново размотрити ово питање уз посредовање ЕУ.

5. Косово ће продужити важење „КС“ регистарских таблица на пет година, након чега ће две стране поново разматрати ово питање (уз посредовање ЕУ уколико буде било потребно).

6. Косово ће одобравати изузеће од свих дажбина и такси за регистрацију возила на исти начин као и у претходним таквим приликама. Блиска и брза сарадња ће бити успостављена између две стране како би се потврдила законита својина над возилима.

7. Обе стране и ЕУ ће спроводити информативну кампању како би се становницима на које се односи ова мера објаснили модалитети пререгистрације возила. Даљи разговори о делокругу и модалитетима такве информативне кампање ће бити вођени на групи за имплементацију.

8. Режим налепница се неће односити на регистарске таблице на које се односи процес регистрације.

9. Због осетљивости којa прати горе наведено, стране се слажу да спровођење ових закључака разматрају у редовним интервалима.

Извор: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Слобода кретања

Следећа вест

Регионално представљање

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *