Домаћи производи од значаја за јачање српске економије

Нема коментара Дели:

Београд, 29. новембар 2022.
Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић оценио је данас да је важно да међународни трговински ланци, који на тржиште доносе највише стандарде у области безбедности и квалитета хране, препознају квалитет производа из наше земље и да се најбољи од њих нађу на њиховим рафовима.

Момировић је након отварања „Националног сајма хране”, у организацији компаније „Делез Србија”, рекао да је у последњих десет година извоз пољопривредних и прехрамбених производа из наше земље порастао са 2,1 на 4,2 милијарде евра.

Према његовм речима, то је уједно и најбољи показатељ да Србија има снажну прехрамбену индустрију и да је она знатно ојачала у протеклом периоду.

Министар је додао да су нам претходне године показале колико је важна снажна домаћа производња, додавши да је трговина пружила најбољи одговор када су глобални ланци снабдевања били прекинути.

Када се цео свет суочава са кризом глобалног ланца снабдевања, ми успевамо да стабилизујемо цене, обезбедимо континуирану снабдевеност тржишта свим производима за наше грађане и на тај начин подржавамо српску привреду, подвукао је он.

Момировић је напоменуо да ће Влада наставити да помаже домаћим произвођачима кроз различите моделе подстицаја и модернизацију производње и пласмана, спајајући традиционална знања са новим технологијама.

Желимо да подстакнемо промене и додатна улагања у целом ланцу снабдевања – од њиве до трпезе, рекао је министар, који је у оквиру „Националног сајма хране” учествовао и на панелу „Свеже, домаће и провереног квалитета”.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Неопходно да Приштина поштује све потписане споразуме

Следећа вест

Отворено издвојено одељење ПУ „Косовски божури“ у Бабином Мосту

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *