Држава ће помоћи пољопривредницима након временских непогода

Нема коментара Дели:

Шид, 27. јул 2023.

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Јелена Танасковић обишла је данас два пољопривредна газдинства на територији општине Шид, која су претрпела велике губитке током невремена, и том приликом поручила да ће држава помоћи пољопривредницима у санирању штете.

Танасковић је са власницима газдинстава Рашић и Грозданић разговарала о губицима са којима су се суочили због временских непогода и поновила да ће држава стати уз пољопривреднике и надокнадити им штету, због чега је важно да се она попише.

Министарка је позвала све председнике општина да се пријаве за средства у оквиру националног програма ЛИД, јер она могу бити делом опредељења и за климатске промене у делу који је прихватљив Светској банци и Француској агенцији за развој, са којима се овај пројекат реализује.

Према њеним речима, потребно је то искористити, нарочито у деловима где је штета начињена услед поплава или недавних временских непогода.

Председник Општине Шид Зоран Семеновић је истакао да до сада процењена штета у тој општини износи 14 милиона евра.

Он је позвао све који су претрпели штету у пољопривреди и на својим објектима да се јаве, како би се што пре реаговало и изашло са конкретним захтевом пред Владу Србије да пружи помоћ.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ухапшена организована криминална група због трговине наркотицима

Следећа вест

Усвојен Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *