Држава ће помоћи пољопривредницима након временских непогода

Нема коментара Дели:

Шид, 27. јул 2023.

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Јелена Танасковић обишла је данас два пољопривредна газдинства на територији општине Шид, која су претрпела велике губитке током невремена, и том приликом поручила да ће држава помоћи пољопривредницима у санирању штете.

Танасковић је са власницима газдинстава Рашић и Грозданић разговарала о губицима са којима су се суочили због временских непогода и поновила да ће држава стати уз пољопривреднике и надокнадити им штету, због чега је важно да се она попише.

Министарка је позвала све председнике општина да се пријаве за средства у оквиру националног програма ЛИД, јер она могу бити делом опредељења и за климатске промене у делу који је прихватљив Светској банци и Француској агенцији за развој, са којима се овај пројекат реализује.

Према њеним речима, потребно је то искористити, нарочито у деловима где је штета начињена услед поплава или недавних временских непогода.

Председник Општине Шид Зоран Семеновић је истакао да до сада процењена штета у тој општини износи 14 милиона евра.

Он је позвао све који су претрпели штету у пољопривреди и на својим објектима да се јаве, како би се што пре реаговало и изашло са конкретним захтевом пред Владу Србије да пружи помоћ.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Афричка куга свиња до сада потврђена на 1.068 газдинстава

Следећа вест

Регистар „Социјална карта“ допринео праведнијој расподели социјалне помоћи

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *