Државној управи потребни образовани млади професионалци

Нема коментара Дели:

Београд, 11. април 2023.
Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић уручио је данас потврде о успешно завршеној стручној пракси студентима који су је похађали у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Мартиновић је истакао да су Управи потребни образовани млади професионалци, који са собом носе нове идеје, енергију, ентузијазам и креативност и који у синергији са знањем и искуством старијих колега могу да допринесу успешности многих развојних процеса које спроводи Министарство.

Он је изразио уверење да ће студенти ускоро имати нову прилику за сарадњу са ресорним министарством, а на добробит свих грађана и државе.

Будући да долазим из академског света добро познајем и разумем потребе студената, али и наших факултета да своје студијске програме развију, унапреде и усмере ка стицању и практичних знања и, с тим у вези, студентима обезбеде прво искуство у струци за коју се школују, навео је Мартиновић.

Министар је оценио да је стручна пракса одличан начин да студенти упознају управу у једном потпуно другачијем светлу и сагледају могућности које пружа рад у њој.

Мартиновић је нагласио да је од супервизора чуо да су студенти били спремни да уче, али и допринесу извршавању задатака организационих јединица у којима су били на пракси.

Студентска стручна пракса у јавној управи организована је у оквиру Програма сарадње у пружању подршке јавне управе високошколским установама у образовном процесу за 2022/2023. годину, који је потписан са државним универзитетима у Београду, Крагујевцу, Нишу, Новом Саду и Новом Пазару.

Министарство државне управе и локалне самоуправе обезбедило је места за 28 студената, од којих је девет похађало стручну праксу, у трајању од 80 сати, од 15. марта до 11. априла 2023. године.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Апел потрошачима да купују само прописно декларисану храну

Следећа вест

Заштитити старе и уметничке занате од заборава

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *