Едукација предузетника у Бачу за боље позиционирање на тржишту

Нема коментара Дели:

Бач, 8. август 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник општине Бач Стева Панић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта повећања конкурентске позиције предузетника у тој општини.

Ђерлек је истакао да је за те намене издвојено 420.000 динара, како би путем обука и едукације могли боље да се позиционирају на тржишту и остваре боље пословне резултате.

Он је указао на то да је показатељ стабилног развоја државе повећање броја домаћих предузетника и породичних компанија које представљају стуб привреде сваке земље.

Имајући то у виду, обавеза државе и локалних самоуправа јесте да финансијским средствима и едукацијом пруже још снажнију подршку домаћим предузетницима, како би на што лакши начин своје идеје претворили у предност на тржишту и тако постали препознатљивији и конкурентнији, нагласио је министар.

Ђерлек је поручио да ће Влада Србије наставити да улаже у мала и средња предузећа и пружа подршку домаћем предузетништву, које представља окосницу раста и развоја и главни покретач равномерног регионалног развоја државе.

Панић је нагласио да ће бенефите од овог пројекта имати, не само предузетници и њихове породице, већ и локална заједница Бача у целини.

Крајњи циљ је, како је навео Панић, унапређење постојећих и развијање нових производа и услуга и боље прилагођавање променама у окружењу, подстицање предузетничког размишљања и промоција иновативних идеја.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Подршка матице Србима у Хрватској у свим области у којима је то потребно

Следећа вест

Видљиви резултати улагања државе у развој Лесковца

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *