Ерден Атић блокира пројекте помоћи социјално угроженим породицама

Нема коментара Дели:

Београд, 25. јул 2023.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да лажни градоначелник Северне Митровице Ерден Атић наставља да се понаша као окупациони управитељ, стављајући катанац на пројекте који за циљ имају помоћ социјално угроженим породицама, само зато што су будући корисници Срби.

Пре него што су локалну власт узурпирали гаулајтери Аљбина Куртија, у току је била је реализација бројних значајних инфраструктурних пројеката, као и пројеката са израженом социјалном компонентом, и нема никаквог рационалног разлога да нешто од чега грађани имају недвосмислену корист буде забрањено политичким диктатом.

Јасно је да ће Приштина настојати да искористи све доступне полуге да онемогући нормалан живот у четири општине северно од Ибра и да ће наставити да под маском успостављања некакве лажне легалности провоцира и малтретира Србе у покрајини.

Једини задатак Атића и осталих наметнутих градоначелника на северу Косова и Метохије јесте да на сваки начин блокирају живот и да тако Србе присиле на одлазак са тих простора, и зато је неопходно да међународни цивилни и војни представници у покрајини ставе тачку на страховладу Аљбина Куртија.

Управо су злоупотребе и акти насиља Куртијевих гаулајтера крунски доказ да српском народу без формирања Заједнице српских општина нема опстанка и наде за било какав достојанствен живот на Косову и Метохији.

Намера окупације севера Косова и Метохије, није метафора, већ сурова реалност, и ниједан народ или социјална група у савременој Европи не би смели да буду изложени оваквој врсти тортуре и манифестацијама неприкривеног шовинизма.

Наши сународници на северу Косова и Метохије су уздржани и издржљиви, јер добро знају да окупација Куртијевих насилника има свој крај, а општине са српском већином наставиће да се развијају уз несебичну помоћ и подршку Србије и њених грађана, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ватерполисти Србије у полуфиналу СП у Фукуоки

Следећа вест

Ухапшено пет особа због злоупотреба службеног положаја

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *