Фокус на јачању економске сарадње са регионом

Нема коментара Дели:

Београд, 21. новембар 2022.
Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић поручио је данас да су приоритети нове владе развој приватног сектора, привлачење нових инвестиција, јачање економске сарадње са регионом и земљама ЕУ и остваривање бенефита за грађане Србије.

Момировић је на конститутивној седници Савеза за фер конкуренцију у НАЛЕД-у истакао да државни органи и привредници морају међусобно да сарађују како би се животни стандард у земљи подигао на виши ниво, унапредило пословно окружење, а домаће тржиште постало конкурентније.

Привредни сектор је стуб развоја сваке државе, указао је Момировић и нагласио да је кључно за развој привреде да се сузбије сива економија и сведе на минимум деловање нелојалне конкуренције, а инспекцијска контрола додатно унапреди.

Министар је подсетио на то колико је Влада Србије у последњих десет година урадила за економски раст и побољшање услова пословања у земљи, истичући да је у знатној мери порастао БДП, као и да је порасла минимална и просечна стопа раста.

Посебан фокус, како је напоменуо, биће на унапређењу сарадње са регионом, чему посебно доприноси иницијатива „Отворени Балкан”.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Јачање стратешког партнерства са Азербејџаном

Следећа вест

У наредних седам дана ниже цене горива на пумпама

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *