Формирање ЗСО није добра воља већ обавеза Приштине

Нема коментара Дели:

Београд, 9. децембар 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је данас да формирање Заједнице српских општина (ЗСО) није ствар жеље Аљбина Куртија, већ обавеза Приштине проистекла из Бриселског споразума, чије је спровођење гарантовала Европска унија.

„То што се Курти хвали да је највећи противник ЗСО, питање је за међународну заједницу, али и стручњаке из других области ван политике. То што би слањем својих фаланги страха на север Косова и Метохије, малтретирањем Срба у Великој Хочи и дечице у Лепосавићу, Курти да обесмисли Бриселски споразум и побегне од формирања Заједнице српских општина, те насилно покушава да окупира српске средине, неће му проћи.

Чему слање стотина до зуба наоружаних специјалаца у српске средине на север покрајине, када ниједном Албанцу који живи у мешовитој средини на северу КиМ не фали длака с главе, док Србе на Косову и Метохији и јужно и северно од Ибра, даноноћно малтретирају. Свима је јасно да је чиста лаж објашњење Приштине да су албански полицајци послати на север да би заштитили Албанце.

Заједница српских општина је не само жеља, већ потреба свих Срба на простору Косова и Метохије који желе да живе на својим огњиштима и уживају гарантована права и заштиту коју им обезбеђује ЗСО.

Када су жеље Аљбина Куртија у питању, свима је добро познато да је његова једна и једина опсесија да Срба не буде на Косову и Метохији, да протера и затре сваки српски траг на простору КиМ, да протера државу Србију са КиМ, али добио је више пута лекцију да узалуд сања нове погроме и олује, јер то председник Александар Вучић никада неће дозволити“, наводи се у изјави директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Наставaк застрашивања Срба на Космету

Следећа вест

Скупштина Србије усвојила буџет за 2023. годину

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *