Гласови за Српске листе

Нема коментара Дели:

У покрајини Хесен у недељу су у више градова одржани избори за Савет странаца. Срби су своје листе имали у Франкфурту и Офенбаху, а у Бад Хомбургу и Ној Изенбургу су на Интернационалној листи били Миодраг Стојковић и Катарина Ђурић.

У Бад Хомбургу су већ око 9 сати на гласање за Савет странаца породично дошли Драган, Гордана и Ана Софић. Драган истиче да он и супруга редовно гласају сваких пет година.

– Бирамо наше представнике и очекујемо да заступају наше интересе. У Бад Хомбургу је такав случај да Миодраг Стојковић има своје место у градском парламенту и може да поставља захтеве у наше име и за наше интересе и такву прилику не треба да пропустимо – истиче Драган.

За разлику од оца Ана Софић је први пут на гласању за Савет странаца, истиче да је процедура једноставна и каже да је учешће на изборима битно за наше људе.

– Помало се интересујем за политику, верујем да ћу имати прилику неком од наших кандидата да пренесем на шта би требало да обрате пажњу. Гласаћу сигурно и на следећим изборима.

– Корона нас је омела да као раније боље и више информишемо наше људе, али у гласачком одбору кажу да је већ у рано пре подне одзив бољи него пре пет година и то ме радује – каже Миодраг Стојковић и додаје да ће резултати бити познати у уторак.

Сузана Скулар Гимпис је на гласање у Офенбаху дошла на гласање са братом Ненадом Скуларом.

– Обоје смо први пут на изборима за Савет странаца и наравно гласали смо за нашу Српску листу на којој су одлични кандидати и надамо се да ће нам бити ослонац.

– Прво сам захвална Саши Вишњићу што је из Франкфурта дошао да ме довезе до изборног места, јер се тешко крећем и сама не бих могла да дођем. На овој листи посебно истичем Микија Миленковића, дугогодишњег члана Савета странаца у Офенбаху, пионира дијаспоре, који нас је добро представљао и младима поручујем да се угледају на чика Микија – истиче Савка Бранка.

У недељу су одржани и избори за скупштину града Франкфурта, а Милкица Ромић Стојановић се други пут на листи СПД кандидовала за посланика.

Млади да се боре

Радмила Вукајловић је такође бивша председница СКЦ Офенбах, пре Славке Бранке Шуркић.

– Дошла сам на гласање са супругом Милутином да подржимо Српску листу. Надамо се да ће наши кандидати бити изабрани, и ако буду сигурна сам да ће допринети бољем положају српске заједнице у Офенбаху, јер многе од њих добро познајем – истиче Радмила.

Њен супруг Милутин додаје:

– Ми смо се годинама борили, сад смо дошли да подржимо младе, дошао је ред да они преузму иницијативу.

Гласање и писмом

Саша Вишњић је кандидат на Српској листи у Франкфурту, а стигао је и до оближњег Офебнаха да помогне нашим људима да стигну до бирачког места.

– Ове године смо се због пандемије потрудили да додатно мобилишемо земљаке и многи су већ гласали путем писама, јер је то у Франкфурту могуће. Многима смо то омогућили и лично смо прикупљали гласачке листиће да их предамо. Разлог за то је што бар једно 30-ак наших људи није поштом добило наручене гласачке листиће. Да не би случајно пропали гласови ми смо преузели листиће од наших људи и директно их предали. Српска листа у Франкфурту је тако сакупила више од 400 гласова и надамо се добром резултату – каже Вишњић.

Извор текста и фотографије: www.vesti-online.com

Претходна вест

Градоначелник донео поклон

Следећа вест

Олакшање за БиХ

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *