Грађани данас одлучују о промени Устава у области правосуђа

Нема коментара Дели:

Београд, 16. јануар 2022.
Грађани Србије се данас на републичком референдуму изјашњавају да ли су за потврђивање Акта о промени Устава у области правосуђа, а бирачка места отворена су од седам до 20 часова.

Грађани ће своје право моћи ће да остваре на нешто више од 8.000 бирачких места.

Републичка изборна комисија (РИК) утврдила је да право гласа има 6.510.233 бирача, који ће се изјашњавати о референдумском питању – „Да ли сте за потврђивање Акта о промени Устава Републике Србије?“ заокруживањем одговора „да“ или „не“.

Поводом референдума ради потврђивања Акта о промени Устава Србије, Републичка изборна комисија је одредила 10 гласачких места у иностранству.

Репубичка изборна комисија донела је касно синоћ одлуку по којој ће гласачи са Косова и Метохије, будући да Приштина није допустила Србима да гласају на референдуму, своје право моћи да искористе на бирачким местима у четири града централне Србије – Куршумлији, Рашки, Новом Пазару и Врању.

РИК ће обавестити јавност о току референдумског изјашњавања на пет конференција за новинаре, и то у 11, 13, 15, 17 и 19 часова, а по потреби ће организовати и ванредне конференције за новинаре.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

РИК саопштио прве прелиминарне резултате референдума

Следећа вест

Нападнут српски младић код Србице

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *