Графити који славе УЧК ново застрашивање Срба на Космету

Нема коментара Дели:

Београд, 4. март 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић саопштио је да су јутрос на четири српске куће у етнички мешовитом селу Суви До код Липљана осванули графити који славе злочиначку УЧК.

„Симболи ове терористичке организације исписани су на кућама Љубинке Грбушић, Небојше Мораче, као и Милоша и Миленка Дукића, који су веома узнемирени овим застрашивањем, а претеће поруке забринуле су и остале Србе у овом селу.

Породице је одмах јутрос обишао председник Привременог органа општине Липљан Милан Јоксимовић, који је разговарао са њима о овом инциденту, али и осталим изазовима са којима се суочавају.

Ово је нови у низу етнички мотивисаних инцидената на простору Косова и Метохије који има за циљ да отера Србе са њихових вековних огњишта.

Најновија серија порука мржње још један је показатељ нарастајућих тензија на простору Косова и Метохије које генерише политика мржње и провокација Аљбина Куртија.

Глорификовање једне терористичке организације чијим се лидерима суди у Хагу за монструозне зличине према Србима, и то уочи обележавања мартовског погрома, јасно показује да за Србе на Космету ни данас нема мирног сна.

Овакви и слични напади на Србе, њихову имовину и објекте Српске православне цркве директна су последица Куртијевих милитантних изјава у којима готово свакодневно таргетира Србе и од њих прави легитимне мете.

И то је застрашујућа реалност у којој свакодневно живе Срби на Косову и Метохији, посебно јужно од Ибра и на коју не реагује ниједан међународни званичник.

Зато ми никада нећемо престати да инсистирамо да Косово и Метохија буде безбедно место за живот Срба, да међународни представници и политичари у Приштини не затварају очи пред нападима на Србе и да овакви поступци екстремиста буду адекватно санкционисани“, наводи се у изјави директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Опљачкана кућа породице Стевић из Грачанице

Следећа вест

Честитка Петковића поводом Рамазанског бајрама

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *