Хитно вратити Споменик палим борцима у селу Негришори

Нема коментара Дели:

Београд, 20. март 2023.
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић оценио је данас да је недопустиво то што је извођач радова на деоници ауто-пута Паковраћа–Пожега оштетио Споменик палим борцима у Другом светском рату, при чему је од те компаније затражио да хитно реконструише и врати споменик од историјског значаја за грађане тог краја Србије.

„На основу написа из медија и извештаја Завода за заштиту споменика културе Града Краљева, упознат сам да сте током извођења радова на изградњи ауто-пута Паковраћа–Пожега оштетили Споменик палим борцима Другог светског рата у селу Негришори.

Обавештен сам да сте током викенда приступили демонтирању споменика без најаве надзорном органу и Заводу за заштиту споменика културе Града Краљева, при чему је том приликом споменик оштећен.

Поступили сте супротно уговору, а оштећење споменика изазвало је узнемирење наших грађана. Захтевам од вас да под хитно, у складу са условима Завода за заштиту споменика културе Града Краљева извршите реконструкцију споменика, као и да он буде враћен на место на којем се налазио или друго прикладно место у складу са одлуком Завода”, поручио је министар извођачима радова.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Редовни превентивни прегледи важни у борби против рака дојке

Следећа вест

Велики значај превенције и информисаности за област противпожарне заштите

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *