Хуманитарна акција Савеза Срба у Италији за куповину комби возила намењеног за превоз деце и старих особа на Косову и Метохији

Нема коментара Дели:
Хуманитарна акција Савеза Срба у Италији за куповину комби возила намењеног за превоз деце и старих особа на Косову и Метохији

Дејан Кусало – референт за хуманитарна питања Савеза Срба у Италији је иницијатор пројекта који се односи на хуманитарну акцију за куповину комби возила који ће служити за превоз деце и старих особа на Косову и Метохији из једног дела региона у други омогућавајући људима да имају олакшан приступ здравственој заштити.

Такође комби возило ће се користити за доношење помоћи и посету удружења и људи који путују у покрајину, да пруже своју помоћ, наду и да утеше становништво које има највише потешкоћа. Због огромног поверења које имамо, ово возило ће бити поклоњено епархији Рашко-призренској и манастиру Драганац – који ће захваљујући групи људи, окупљених у удружењу „Цар Лазар“ из Прилужја, служити заједници на корист и на опште добро.

Надамо се да ће пројекат успети (упркос тренутним тешкоћама), јер је јако важно доћи до свих тих људи, посебно најсиромашнијих, без сопствених средстава, или старијих људи који су изоловани и сами у неким од косовских енклава. Да бисмо помогли да се све ово постигне, важан је заједнички труд, како бисмо им омогућили да добију ово превозно средство које ће служити за даљу помоћ.

Истакли бисмо да смо добили подршку у акцији прикупљања помоћи за куповину комби возила за Косово и Метохију од наше српске заједнице из Канаде и САД. Овом приликом желимо да захвалимо госпођи Нади Пандуровић и њеној ћерци Јулиани које су покренуле акцију он-лајн прикупљање средстава путем сајта www.gofundme.com.

До сада је за хуманитарну акцију сакупљено 1/5 неопходних средстава, око хиљаду евра, али верујемо да ће се уз помоћ добрих људи сакупити цео износ.

Сви заинтересовани могу да приложе донацију на банковни рачун Савеза Срба у Италији:

Codice IBAN: IT53 K030 6909 6061 0000 0176 259

Causale: FURGONE SOLIDALE PER IL KOSOVO E METOCHIA

Donate (paypal.com)

Претходна вест

Петковић упознао амбасадора Кипра са током дијалога и ситуацијом на КиМ

Следећа вест

Васкршња добротворна акција „Будимо људи“ 2021. љ. Г.

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *