Именовање Рашића за министра супротно Уставу „Косова“

Нема коментара Дели:

Београд, 1. децембар 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је данас да је именовањем Ненада Рашића за министра за заједнице и повратак Привремених институција самоуправе Аљбин Курти брутално прекршио сопствени такозвани устав и још једном погазио права српског народа на Косову и Метохији.

„Куртијева марионета Ненад Рашић заједно са Радом Трајковић не представља српски народ на Косову и Метохији, за њега Срби нису гласали на последњим изборима, већ представља Аљбина Куртија и његову милитантну политику према свему српском на Космету.

То показују и резултати са последњих избора у покрајини на којима је листа коју је креирао Рашић освојила 0,173 одсто гласова, за разлику од Српске листе за коју је гласало скоро 96 одсто српског народа.

Чак и унутрашњи тзв. највиши правни акт Приштине у члану 96, став 5. предвиђа да избор министра привремених институција самоуправе мора имати подршку већине посланика српске заједнице, у овом случају Српске листе, а такву подршку Курти никада не би добио од посланика Српске листе за избор своје марионете на министарско место.

Избор Рашића највећи је доказ онога на шта све време упозоравамо, да на Космету постоје Куртијеви Срби који су спремни на све зарад личног интереса и дила са Приштином.

Због тога Српска листа, као бедем останка и опстанка српског народа на овим просторима, једина има подршку званичног Београда и своје државе и никада неће служити властима у Приштини и Аљбину Куртију, већ јединo свом народу“, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Активирање судских процеса и лажних оптужница против Срба на Космету

Следећа вест

Србија забележила значајан раст броја долазака туриста у октобру

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *