Интензиван развој економске сарадње са САД

Нема коментара Дели:

Београд, 12. април 2023.
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са конгресменом Сједињених Америчких Држава Ериком Сволвелом о билатералним односима, привредној и економској сарадњи и јачању напора за постизање мира и стабилности у региону.

Брнабић је навела да су САД један од најважнијих привредних партнера Србије, те да се економска сарадња интензивно развија на различитим пољима.

Према њеним речима, САД су тренутно највећи партнер Србије у извозу услуга, све је већи прилив инвестиција америчких компанија, значајна је финансијска подршка кроз различите програме развојне помоћи, док су америчке компаније укључене и у реализацију капиталних инфраструктурних пројеката.

Конгресмен Сволвел изразио је захвалност председници Владе Србије на конструктивном разговору, активностима Србије у развијању регионалне сарадње, као и начину на који Београд води процес нормализације односа са Приштином.

Сволвел је у закључку поручио да се након ове посете у Конгрес враћа са поруком да је Србија економски јака и стабилна земља, са растућим привредним потенцијалом и добром инвестиционом климом.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Неистинити наводи о испоруци оружја и муниције Украјини

Следећа вест

Унапређивати сарадњу са Мађарском у области унутрашњих послова на добробит грађана

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *