Искористити све могућности за унапређење сарадње Србије и Марока

Нема коментара Дели:

Искористити све могућности за унапређење сарадње Србије и Марока
Београд, 10. март 2023.
Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек разговарао је данас са амбасадором Краљевине Мароко у Србији Мохамедом Амин Белхажом о билатералним односима и свеобухватној сарадњи двеју држава.

Ђерлек је оценио да две државе имају снажне везе и дугу традицију међусобних односа као добру основу за унапређење сарадње, истакавши да је, с обзиром на комплементарност њихових економија, неопходно искористити све расположиве могућности за трговинску сарадњу и инвестиције.

Он је навео да је, имајући у виду да Мароко обухвата чак дванаест региона и поседује огромно знање у њиховом уједначеном развоју, Србија спремна да учи и развија своје идеје на позитивним искуствима у овој области.

Министар је рекао да је Србија спремна да у наредном периоду развија и води кохезиону политику, узимајући примере најбоље праксе, додавши да је за нашу земљу изузетно значајна сарадња у области зелене енергије, с обзиром на чињеницу да је Мароко земља са великим капацитетима у производњи и коришћењу соларне енергије.

Белхаж је истакао да је за економију сваке земље пресудан равномеран развој свих регионалних економија, због чега је неопходно направити темељну анализу регионалних предности и недостатака.

Он је указао на то да две земље и даље нису искористиле све расположиве капацитете за унапређење сарадње у обостраном интересу, при чему велики потенцијали постоје у областима економије, пољопривреде и аутомобилске индустрије.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Србија један од лидера 4. индустријске револуције

Следећа вест

Кина одобрила групна туристичка путовања у Србију за своје грађане

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *