Ивану Вујићу забрањено да посети Косово и Метохију

Нема коментара Дели:

Београд, 22. март 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштилa је да су власти привремених институција самоуправе у Приштини синоћ забраниле помоћнику директора Kанцеларије Ивану Вујићу да посети јужну покрајину.

Вујић је требало да данас обиђе Kлину и Осојане и социјално угроженој петочланој породици Kоматовић из села Жач уручи неопходну помоћ Канцеларије, али њему је синоћ забрањено да пређе административни прелаз на Јарињу, без икаквог образложења.

Очигледна је намера Аљбина Kуртија да радикализује и додатно изазове тензије на простору Kосова и Метохије јер је његов једини и основни циљ да покуша да испровоцира неодмерену реакцију Срба са Kосмета и настави да гази све споразуме постигнуте у Бриселу, међу којима је и онај о слободи кретања.

Помоћник директора Kанцеларије Иван Вујић не подлеже под одредбе споразума о званичним посетама и није у обавези да своју посету најави.

Ово није први пут да Приштина забрањује представницима и помоћницима директора Kанцеларије да посете јужну покрајину и тиме грубо крши споразуме.

Упркос томе, Срби са Kосова и Метохије и званични Београд наставиће да чувају мир и стабилност и неће престати да помажу свом народу на Kосову и Метохији, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

На сајму туризма у току представљање туристичких потенцијала Космета

Следећа вест

Омогућити Србима на Космету да гласају на изборима 3. априла

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *