Из саобраћаја искључено 1.295 возача због коришћења алкохола и дроге

Нема коментара Дели:

Београд, 27. март 2023.
Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да је током четвородневне појачане контроле саобраћаја, која је спроведена на територији читаве земље, из саобраћаја искључено 1.235 возача због вожње под дејством алкохола и 60 возача који су били под дејством психоактивних супстанци.

У акцији су учествовали полицијски службеници Управе саобраћајне полиције у Дирекцији полиције и полицијски службеници саобраћајне полиције из подручних полицијских управа, а коришћено је 365 радарских уређаја за контролу брзине, 50 дрога тестова и више од 1.000 алкометара.

Чак 192 возача задржана су на трежњењу у службеним просторијама јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

Такође, због прекорачења брзине санкционисано је 5.666 возача, док је због некоришћења сигурносног појаса санкционисано 2.709, а због непрописног превожења деце 120 учесника у саобраћају.

Управа саобраћајне полиције ће и у наредном периоду спроводити мере појачане контроле усмерене на откривање и санкционисање прекршаја којима се директно угрожава безбедност саобраћаја.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Неопходна већа заштита српске заједнице на централном Космету

Следећа вест

Покрајина Хесен опредељена за продубљивање односа са Србијом

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *