Издвојено 10 милиона динара за енергетску санацију Гимназије „Вук Караџић“ у Трстенику

Нема коментара Дели:

Трстеник, 18. јул 2023.

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић обишао је данас почетак радова на енергетској санацији зграде Гимназије „Вук Караџић“ у Трстенику, за које је ресорно министарство ове године издвојило 10 милиона динара.

Мартиновић је, говорећи о томе да је образовање инвестиција која доноси највеће богатство, истакао да је ово јако важно улагање, јер представља инвестирање у боље услове образовања и стицања знања.

Он је навео да ће држава наставити са изградњом оквира за бољу едукацију и живот, додајући да ће Министарство државне управе и локалне самоуправе и у будућности радити на том циљу, а у партнерству са локалном самоуправом.

Такође, Мартиновић је подсетио и на то да је Трстеник једна од 56 јединица локалне самоуправе које су претрпеле велике штете у последњим поплавама, и да ће обнову локалне инфраструктуре и санирање последица на овом подручју помоћи држава.

Министар је подсетио и на то да је уз подршку Министарство државне управе и локалне самоуправе завршена прва фаза модернизације трстеничког локалног парламента у циљу електронског вођења општинских седница, исказавши уверење да ће друга фаза радова бити окончана током следеће године.

Он је, приликом посете Трстенику, одржао радни састанак са председницом ове општине Миленом Турк и њеним сарадницима, који су га упознали са тренутним стањем у локалној самоуправи.

Мартиновић је овом приликом донирао и 20 лаптоп рачунара општинској управи, као вид подршке развоју електронске управе у Трстенику, а обишао је и винарију „Стемина“.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Србија чува своју наменску индустрију

Следећа вест

Учинити све да привредна сарадња прати унапређене политичке односе са Сан Марином

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *